نما نشانگر کیفیت طراحی و دقت در اجرای ساختمان است و بر نوع فعالیت درونی دلالت میکند. برای اجرای عایق حرارتی بر روی نما بایستی از پشم سنگ تخته ای با دانسیته بالا استفاده شود . اجرای نمای خشک با مواد اولیه متفاوتی صورت میگیرد. مصالحی که برای اجرای نمای خشک رایج هستند عبارتاند از: صفحات رزین اشباعشده، پشم معدنی بهشدت فشرده، الیاف سیلیکات کلسیم، ورقههای آلومینیوم و کاشیها و آجرهایی سفالین که گسترهای وسیع از رنگ و بافت را در برمیگیرد. از جمله مزایای نماهای شیشه می توان به ( کاهش بار مرده در ساختمان های بلند مرتبه، سرعت در اجرا، محدوده دید وسیع ) اشاره کرد. در این روش، سنگ، آجر، چوب، شیشه یا هر نوع متریال دیگری که مورد استفاده است را از طریق اتصالات و چهارچوبهای فلزی به دیوار متصل میکنند. علاوه بر نمونه قبلی که به آن اشاره کردیم، نمونه دیگری به نام سرامیک فول بادی وجود دارد که از لحاظ قیمتی نسبت به حالت مجوف هزینه بالاتری دارد. اما امروزه در ایران رایج ترین سبک در طراحی نمای ساختمان ، نمای کلاسیک و نمای مدرن است و اصولا نمی شود یکی از دو سبک طراحی را بر دیگری ، برتر دانست. برخی از شناخته شده ترین مدل های نمای خشک عبارتند از : سرامیک پرسلانی ، کاشی و سفالینه ، کرتین وال ، صفحات آلومینیوم کامپوزیت و…
این زیرسازی میتواند از جنس آلومینیوم یا فولاد باشد.
سنگ های مصنوعی بیشتر در دسته کاشی و سرامیک به خصوص نوع پرسلانی طبقه بندی می شود. این نوع پشم سنگ در سه نوع بدون فویل و فویلدار و با کاغذ کرافت تولید میشود و از دسته پرکابردترین نوع پشم سنگ است که تقریبا در تمام صنایع می توان از آن استفاده کرد. در سه نوع بدون فویل فویلدار و با کاغذ کرافت تولید میشود. در مورد سایر سنگها با سطوح صیقلی برای جلوگیری از جدا شدن از نما و سقوط آنها را توسط ابزاری به دیوار محکم می کنند. با افزایش سطوح بازشو، میزان مصالح مورد نیاز برای زیرسازی نما در هر متر مربع افزایش پیدا می کند که در نهایت منجر به بالا رفتن هزینه تمام شده ی نما می شود. زیرسازی آلومینیومی نما عموما برروی شاسی کشی فلزی اجرا شده، بوسیله پروفیلهای فولادی صورت می پذیرد . این زیرسازی میتواند از جنس آلومینیوم یا فولاد باشد. برای اجرای این روش باید از نیروهای متخصص و با تجربه استفاده کرد. Article has be en g enerated by GSA C ontent Generator Demov ersion!
4 چیز برای ابهام زدایی روش اجرای نمای خشک
تنوع متریال برای اجرای نمای خشک بسیار گسترده است و از مصالحی مانند: انواع سنگ, آجر, چوب,فلز, فروش تجهیزات نمای خشک کامپوزیت,شیشه و موارد دیگر می توان استفاده نمود. این محصول به صورت ملات بوده و متشکل از مخلوط دانه های گرانیتی و مرمر با تنوع رنگ فراوان و دانه بندی های متعدد، رزین های طبیعی و مصنوعی و سایر افزودنی ها می باشد. از جمله مزایای نمای آجری می توان به ( عایق حرارتی و برودتی ، مقاوم در برابر تغییر رنگ ، تنوع در رنگ ، سرعت بالا در اجرا با سیستم خشک ) اشاره کرد. سپس با استفاده از مش فایبر گلاس و پلاستر مخصوص بر روی پشم سنگ پوشش اجرا می شود . البته ضرورت دانسیته بالا زمانی است که بخواهیم به صورت مستقیم بر روی آن پلاستر سیمانی استفاده کنیم . سپس بر روی این پلاستر پرایمر اجرا شده و رنگ می شود . انتخاب سبک و نوع روش اجرا و همچنین تجربه مهندس ناظر، بر این قیمت تأثیرگذار است. انعطاف پذیری و قیمت مناسب نمای کامپوزیت باعث می شود که از این نما زیاد اسفاده شود. جهت اطلاع از قیمت انواع مصالح و متریال مورد استفاده در نمای خشک ساختمان میتوانید با کارشناسان شرکت کارووین تماس بگیرید.
طراح و مجری نمای خشک
یکی از ویژگی های مهم معماری سنتی ایران استفاده از مصالح بومی است. عمر مفید نما در این روش از روش سنتی بیشتر است. برای مثال اگر در شهری مثل یزد قصد نماسازی دارید استفاده از مصالح سنتی مانند آجرنما بهترین انتخاب است. از پشم سنگ با دانسیته بالا ( به عنوان مثال دانسیته 100 ) میتوان برای عایق کاری نما استفاده نمود . به عنوان مثال در آپارتمان های مسکونی که نما در آنها مشترک است و تغییر در نما و وضعیت بنا هزینه بر بوده و نیاز به تجمیع نظرات و تامین مالی مشترک است . مجریان و طراحان ساختمانی زیادی اجرای این نما را بر عهده می گیرند ولی شما باید بهترین آنها را انتخاب کنید. کاربرد آنها در صنعت ساختمان، صنایع پالایشگاهی و پتروشیمی و سایر صنایعی است که با دمای بالا سروکار دارند. به همین دلیل همانطور که در بالا نیز گفته شد، بهترین انتخاب سبکی است که با بافت بومی و شهر شما انطباق بیشتری داشته باشد. در ساخت یکی ویلا با ساختاری سالم، محیطی جذاب و مهمترین آن کاملا امن در بطن بنا؛ شما باید با شرکت معماری قابل اطمینان قرارداد ببندید. از این رو پیشنهاد می کنیم از مصالحی در نمای ساختمان مسکونی استفاده نمایید که در شهر شما و یا نهایتا در استان های مجاور به راحتی قابل دسترس باشد.